Регион

Димитровград с номинация за „Златна ябълка 2023“

 

Община Димитровград е номинирана за Наградите „Златна ябълка 2023“, които се връчват за принос към правата и благосъстоянието на децата в България.

С наградите „Златна ябълка“ Национална мрежа за децата отличава личности, организации и институции, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и промяна на живота им в положителна посока.

В община Димитровград грижата за децата, разбирането и прилагането на правата им са основни приоритети. От изключително значение е създаването на условия за развитие, изява и приобщаване на децата от уязвимите групи, както и подкрепа за техните семейства.

Важна част от политиката на общината е подкрепата на деца с изявени дарби и таланти не само чрез изяви, но и с финансови стимули. Ежегодно общината разработва и приема „Стратегия за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците“, както и „Общинска програма за закрила на детето“. Предоставя се възможност на млади хора, които имат идеи и инициират нови проекти, да получат възможност за финансирането им.

В тазгодишния национален конкурс са подадени над 50 предложения в категориите Герой на децата, Детска организация, Болница, Училище и детска градина, Община, Журналист, Благотворител. Наградите „Златна ябълка“ ще бъдат връчени за тринайсети пореден път на тържествена церемония на 30 май в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button