Хасково

Деца рецитират стихове на хасковска поетеса

СрещатаУченици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се срещнаха днес с хасковската поетеса Венета Димитрова. Домакин на събитието бе читалище „Пейо Яворов“.

„Венче“ и „Герданче“ са двете стихосбирки на хасковската авторка, която децата показаха, че не само са чели, но и са научили част от произведенията. С желание те рецитираха стихове, включени в книжките и зададоха въпроси на Венета Димитрова.

Тя пък им разказа за себе си. „Вие сте мои малки съученици, защото и аз съм учила в училище „Св.св. Кирил и Методий“, каза хасковската поетеса. След това тя е завършила Института за детски учителки в Стара Загора, а сега работи като преподавател в детска гаридна №5 в Хасково.

„Когато бях малка моят баща всяка вечер ми четеше стихотворения и така обикнах поезията“, разказа Венета Димитрова. И тъй като за нея стихотворението е музика, тя е написала и ноти към част от стиховете си, за да станат песен.

Срещата на учениците с хасковската поетеса е част от проявите, с които читалище „Пейо Яворов“ се включи в Европейската седмица на доброволчеството. Само преди дни група млади библиотекари подредиха книгите във фонда на културното средище, последва среща на литературна студия „Зорница“ към читалището с хасковски писатели – членове на Независимия съюз на българските писатели. Открита бе и еко изложба на Венета Димитрова – поетесата, с която днес се срещната учениците от хасковското училище.

Срещата

Венета Димитрова

Срещата

Учениците с интерес слушаха разказа на авторката

Срещата

Изложбата

Срещата

Младите библиотекари

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Матева
Матева
09.11.2011 21:52 21:52

Поздравления за председателя на читалището – Росица Димова! Любовта й към работата и към децата е затрогваща. Всеотдайни хора като нея са рядкост днес!

Back to top button