Регион

Спипаха румънец с 13 кг кокаин и българин с питки и юфка на границата

Контрабандата, снимки АМНад 13 килограма кокаин са открили митничарите на „Капитан Андреево“ в куфари на румънски гражданин, съобщават от Агенция „Митници“. Дрогата била скрита в професионално изработени тайници.

33-годишният румънец пристигнал на границата около 10 часа. Той пътувал от Турция за родината си сам с автомобил BMW X5. Куфарите били открити при щателна митническа проверка в багажника на колата.

При опипване на страните на куфарите митническите служители се натъкнали на нетипично удебеление. След пробиване се оказало, че то съдържа бяло кристалообразно вещество. Страниците на куфарите били пластмасови пакети, съдържащи кокаина.

Контрабандата, снимки АММитнически експерти отбелязват изключително професионалната изработка на тайниците. В конструкцията на всеки един от куфарите е бил укрит пакет с по над 3 килограма наркотик, като общото количество е 13,180 кг. кокаин.

Контрабанда на 1 856 опаковки с 13 428 тестени изделия са предотвратили още служителите на „Капитан Андреево“. Класическите за турската кухня питки за дюнери, кори за баклава, юфка и трахана са били укрити сред колети с текстилни изделия, превозвани с товарен автомобил с българска регистрация. Митническа стойност на контрабандните стоки е 5 106 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button