Хасково

В Спешна помощ готови за стачка заради неяснотата в сектора

В Спешна помощ са готови за протестМедиците от Спешна помощ – Хасково са в стачна готовност. Засега протест не е насрочен, но сме готови във всеки момент да вдигнем лозунги, коментираха те днес след среща в областната болница, където бяха обсъдени вариантите за реформи в сектора.

Преди месеци беше публикувана концепция за Спешна помощ, сега се излиза с нова идея за присъединяването ни към болниците – тази неяснота е страшна, заяви ръководителят на филиала в Димитровград – д-р Роман Ризов. Около това мнение се обединиха и останалите му колеги, които заявиха, че Спешният център работи добре като самостоятелна структура и поискаха да разберат какви ще бъдат подобренията ако се присъедини към МБАЛ Хасково.

В Спешна помощ са готови за протестДиректорът на болницата д-р Славчо Близнаков заяви, че това би довело до по-добра координация и до по-добро обслужване на пациентите.

Най-важен за работещите в ЦСМП е въпросът със заплащането и социалните придобивки. Близнаков им обеща по-високи заплати, тъй като щели освен на линейките да работят и в Спешно отделение.

В крайна сметка Спешна помощ е „ни рак, ни риба“, обобщиха медиците, според които те се намират между болничната, доболничната помощ и структурите от т.нар. „национална сигурност“. Затова и едно от исканията им е да имат привилегиите на пожарната и полицията, където социалните придобивки са по-добри.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
странен
странен
10.11.2011 14:34 14:34

ехо, хуманните професии…пак за пари ревете…нека всички лекари да са на равни начела, бе хора.Какво значи обещахме им по-високи заплати… Не стига че са некадърни и в никое отделение не работят, ами и още искат… Нека да е като едно време, работиш си в отделението , когато ти се пада си дежурен в Спешното..Баси, не стига че на лекар му се падат най- много 2 дежурства на седмица, ами и още искат, да не говорим, че си вършат личната работа с линейките и си крадат медикаменти „уж по спешност’, ами като ви викнеш ти казва: ама защо ни разкарвате!
те махат на полицаите и пожарникарите превилегиите, тези мухльовци мързеливи ги искат…
с какво са повече от лекарите в интензивното примерно?…че като отидеш в Бърза помощ те поглеждат и те пращат в отделенията те нямат хоспис!!!

Back to top button