Регион

Митничари засякоха 4 незаконни ракиени казана в Хасковско

Ракиени казани, архивЧетири работещи нелегални казана за варене на ракия разкриха служителите на Митница Свиленград през последните дни, съобщават от Агенция „Митници“.

Казаните са част от общо седем нерегламентирани съоръжения за дестилация на етилов алкохол, открити в два различни обекта. Първият обект е в с. Елена, община Хасково. Там митническите служители са открили две съоръжения за дестилация, всяко с вместимост по 220 литра. Казаните са засечени в момент на изваряване на ракия. Съоръженията и дестилираният алкохол са иззети.

Второто съоръжение е бивша „ракиджийница“ на районната потребителска кооперация в околностите на гр. Харманли. Там митническите служители са открили 5 нерегистрирани съоръжения, две от които в процес на дестилация. Казаните с вместимост 150 и 250 литра са иззети, както и вече дестилираната в тях ракия.

От началото на активния сезон служителите на Митница Свиленград извършват засилени проверки на регистрирани и нерегистрирани специализирани малки обекти за дестилация в областите Хасково и Кърджали. Целта е противодействие на незаконните практики и повишаване събираемостта на приходите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button