Любопитно

Награди от три национални конкурса за хасковски ученици

Възпитаниците на школата по етнография, история и народно приложно изкуство при Младежки център – Хасково за поредна година участваха в Национален празник „За хляба наш…“ в Благоевград.

Сред многото конкурси на празника те бяха допуснати в най-сложния от тях, този за научна разработка, която трябваше да защитят пред комисия. На първо място бе класирана Христена-Дивна Василева от 11 клас, а на второ Стоян Топузов – 9 клас.

Присъдени бяха и две поощрителни награди за Никол Янева – 9 клас и Димитър Иванов – 9 клас. На Димитър Иванов бе връчена и поощрителна награда за есето „За хляба на душата“.

НаградиОсем награди младите хасковски етнографи получиха за участието си в Национален конкурс „Лазарка мома гиздава“. Първо и второ място в раздел „Накити“ заеха Алексанра Петкова и Ралица Йовчева от 5 клас, трето място за Елена Трандева – 5 клас в раздел „Пана“, второ място за Стилян Йорданов от 9 клас в раздел „Кукли“, две първи места за Никол Янева – 9 клас в разделите „Накити“ и „Кошници“ и две поощрителни награди за Мирослав Тодоров – 7 клас и Петър Делчев – 8 клас в раздел „Изобразително изкуство“.

НаградиВ XIII Национален проект на РОТАРИ И ЗОНТА „Народните будители и аз“ 2022/2023 г. трето място за презентация взе Стоян Топузов, ученик в 9 клас.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button