Регион

Заловиха ментета на границата, продават 53 кг. контрабандни накити

Близо 7 000 контрабандни текстилни изделия със знаци на известни търговски марки са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандната стока е открита в турски товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът е представил редовни документи за превозвана стока – мебели и текстилни изделия от Турция за Германия.

Камионът е селектиран за проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол митничарите установили, че зад „тапа“ от декларираната стока, са укрити кашони с недекларирани 6 971 тениски, чорапи, къси панталони, екипи, суитчъри, якета, шапки. Всички артикули носят обозначенията на над 40 световноизвестни търговски марки.

Контрабандната стока е задържана. На шофьора е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

От началото на годината на пункта са задържани над 420 000 ментета.

КонтрабандаМеждувременно от Митниците обявиха търг за продажбата на близо 53 кг. контрабандни златни и сребърни накити, заловени от 2016 до 2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“.

В една от групите в търга са включени отнети в полза на държавата 52 златни пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети с общо тегло 1550 грама. Накитите са открити в джоба на връхната дреха и в дамската чанта на жена, която пътува със съпруга си от Турция за България. За продажба са обявени и 11.742 кг сребърни накити, които са били укрити в 22 пакета в специално изработен тайник в зоната около резервоара на автобус, пътуващ от Турция през България за Косово.

КонтрабандаЗа предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 15 групи, а желаещите да участват следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл. 13 от Валутния закон. Всички стоки са с несъюзен статут и след закупуването им следва да се заплатят мито и ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button