Любопитно

Нов проект включва децата и младите хора в нови форми на изкуство

Включване на повече млади хора в културния живот чрез потенциала на изкуството е целта на нов проект между Община Хасково, Драматично – куклен театър „Иван Димов“ и сдружението „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ в партньорство с исландска организация.

Проектът „АРТКРАФТ“ предвижда събития, които засягат нови интерпретации върху съществуващи културни продукти, нови форми, жанрове и пространства, така и нови синтези между различните форми на изкуствата и между изкуствата и другите обществени сфери, казват участниците в него.

По време на реализирането на проекта ще бъдат организиран фестивал, който ще се разгърне на три места в Хасково – Градска градина, парк Кенана и парк Ямача. Ще бъде представена пиесата „Можеш ли да повярваш?“, която ще стигне и до публиката в Исландия.

Децата и младежите от Хасково и няколко села в района ще имат възможност да участват в музикални ателиета, където да се научат да свирят на различни инструменти, да рисуват, да подготвят фотоизложба и да опознаят света на актьорското изкуство.

Проектът е на обща стойност 391 083 лева и е финансиран по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button