Хасково

Докторите от МБАЛ Хасково ще преглеждат безплатно по селата

д-р Славчо БлизнаковПрегледи по селата в региона започват от хасковската болница, обяви директорът й д-р Славчо Близнаков. Инициативата ще бъде по график и ще стартира на 21 ноември в село Конуш, където ще има очен лекар, специалист „Уши, нос, гърло“ и интернист.

Всички прегледи ще бъдат безплатни за хората, а лекарите няма да получават пари за това – ще работят доброволно, обяви Близнаков.

Според него ако част от пациентите дойдат да се лекуват в лечебното заведение, това ще бъде добре за болницата, но не това била целта. Всичко се правело в името на пациента.

Инициативата е по идея на депутатите от ГЕРБ, които по време на предизборните обиколки по селата разбрали, че липсата на медицинска помощ е основен проблем за хората там. Прегледите ще се осъществяват със съдействието на местните кметове, които трябва да осигурят помещения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button