Регион

КНСБ: Очакват се 30 съкратени от Товарни превози- Димитровград към БДЖ

През март работници от БДЖ също протестираха срещу предстоящите съкращения30 души от 130- членния колектив на Район за товарни превози- Димитровград към БДЖ се очаква да бъдат съкратени след готвените промени в Държавните железници, съобщиха от синдикалната организация към КНСБ.

Към въпросната структура спадат и Товарни превози към БДЖ в Хасково. Ако на 24-ти ноември готвената национална стачка на железниците се състои, товарните влакове от Димитровград също ще се включат в нея и ще прекратят работа от 8 до 16 часа.

Решението за стачката бе взето единодушно от двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“. До крайните мерки се стигна, след като ръководството на Българските държавни железници обяви, че в рамките на оздравителната програма ще бъдат спрени 150 влака и ще бъдат съкратени 2000 души, от които 500 – административен персонал. Всички те ще получат обезщетение от 6 работни заплати. Липсата на пари в БДЖ ще доведе до поскъпване на билетите с 9% до 15%.

Според синдикатите, ще бъдат уволнени около 3 000 души, защото в съкращението, обявено от ръководството, не влизат хората, на които предстои пенсиониране и тези, които ще станат излишни след спирането на близо 150 влака.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button