Хасково

„Басейнова“: Няма драма с проекта в Тракиец, МРРБ: При корекции пропада

ПроектПроблемът с проекта за изграждане на защитна дига на коритото на река Олу Дере в село Тракец е свързан с дребни технически корекции и там няма драма. Това заявиха днес от „Басейнова дирекция“ – Пловдив, които дадоха пресконференция в офиса на ГЕРБ в Хасково.

Според директорката Атанаска Тунтова става въпрос за два проблема – първият били неточности в проектирането, които били пропуснати при издаването на разрешително от дирекцията през февруари 2010 година, а освен това междувременно законовата уредба се променила и вече не можело да се правят корекции в защитени зони.

Миналата седмица от Община Хасково алармираха, че от „Басейнова дирекция“ са издали предписание за спиране на дейностите по проекта, който стартира през октомври. Днес от дирекцията заявиха, че не е проблем да се извършат корекции в проекта и той да бъде изпълнен.

ПроектМеждувременно в община Хасково е получено писмо с копие до „Байсейнова дирекция“ от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което се казва, че такива промени биха довели да неизпълнение на проекта и загуба на средствата по него. Проектът се реализира в партньорство с гръцката община Орестиада.

На среща с Атанаска Тунтова от община Хасково днес са поискали да им бъдат предоставени исканията за промени в проекта в писмен вид. Ако те не противоречат на оперативната програма и могат да станат, ние ще ги направим, коментира заместник- кметът Нели Станева. Тя обаче бе категорична, че дейностите по проекта няма да бъдат спрени, тъй като в противен случай няма да стигне времето за изпълнението му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
14.11.2011 17:25 17:25

Докато държавни структури дават пресконференции в партийни щабове, винаги ще има съмнения в достоверността на решенията им. Нали така, Петров?

Стоян
Стоян
14.11.2011 23:14 23:14

Пресконференцията е в централата на ГЕРБ защото всички от общината гракнаха , че ГЕРБ им спрели парите защото кмета не бил от тях.В цяло Тракиец само това се повтаря. Истината , е че целия проект е нагласен за Анико и Водстрой.Иначе реката няма никаква нужда от корекция. достатъчно е да се разширят светлите отвори на двата моста – за Аязмото и за Текето и да се чисти редовно коритото от върбите е водата няма да има къде да се завирява.След построяването на язовира през 1964 реката повече не излизала от коритото си. дотогава топенето на ледовете е вдигало нивото.Да не говорим , че през годините хиляди кубици чакъл и пясък са изгре*ани както за насипване на стената на язовира така и за други нужди и нивото на реката отадвна е под критичните височини.

вели
вели
15.11.2011 7:11 7:11

Ами то като журналята искат да скрият една истина -като така им е по угодно естествено ,че ще премълчат нещо.Не разбрахте ли че са в залата на ГЕРБ защото депутатите са ги поканили за да обяснят кой и защо спира изпълнението на проекта на общината.Къде да си дадат пресконференцията в общината може би???

хг
хг
15.11.2011 10:07 10:07

Интересно

Кметя: Герб спряха проекта за дигата край Тракиец.

А проекта не е само за дигата на Тракиец а и за корекция на Коритото.

Каква корекция? Мнима ли е или истинска? Накой ще може ли да засече реално колко кубика бетон ще се излеят и колко тона желязо ще влезе там?
ИЛИ САМО ЩЕ СЕ ИЗПИСВАТ МАТЕРИАЛИ ЗА ВИСОКА ЦЕНА.

то ГФО на Общината не е както трябва.
„…Допуснатите грешки в размер на 3 581 251 лв……
…..Одитният екип изразява мнение, че поради констатираните съществени грешки и нередности, балансът към 31.12.2010 г. и приложенията към него на община Хасково не дават вярна и честна представа за имущественото и финансовото състояние.

Финансовият отчет на община Хасково за 2010 г. се заверява с резерви.“

Back to top button