Спорт

Георги Георгиев се класира на финала в Истанбул

Георги Георгиев от хасковския клуб се класира за финалната среща на сингъл при юношите на турнира от категория J60 на ITF в Истанбул (Турция), съобщават от федерацията по тенис.

На полуфиналите Георгиев победи с 2:6, 7:5, 6:3 Бил Чан от Сингапур. Преди този Георги постигна три победи без да загуби сет. В спор за титлата Георгиев ще играе срещу Дмитри Бурцев от Русия.

Българинът спечели второ място в турнира на двойки. На финала Георгиев и Емирхан Бюлут от Турция отстъпиха драматично на първите поставени Макар Елесин и Тишон Федоров от Русия с 6:4, 1:6, 5-10.

Хасковлията Адрияно Дженев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 000 долара. 17-годишният Дженев загуби от поставения под номер 4 Клеман Табюр (Франция) с 3:6, 0:6 за 76 минути.

Това беше първи четвъртфинал за Адрияно в състезание за мъже от Световната федерация по тенис, а за двете си победи в основната схема той заработи 2 точки за световната ранглиста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button