Хасково

Собственик на магазин за месо с глоба, повредил плочките на тротоара

Проверката1 000 лева глоба ще отнесе собственикът на магазин за месо „Матев“ в Хасково, съобщи началникът на Отдел „Контрол, обществен ред и законност“ в общината Милен Китин.

Вчера следобед общинските служители са установили, че по нареждане на собственика работници са премахнали една от жълтите топки, които са поставени на тротоара, за да не паркират коли. „Премахването на топката е повредило настилката. За това нарушение санкцията е в размер на 1 000 лева“, каза Китин.

Той допълни, че служители на КОРЗ са проверили въпросния магазин по сигнал, според който бус газел тревни площи, за да зарежда магазина и прилежащия му цех за транжиране на месо.

„Фирмата е поискала от нас подход, но ние не сме разрешили. Мотивите ни са, че мястото, през което те искат бусовете да минават е отделен парцел, използван за детска площадка. Смятаме, че ул. „Недялка Симеонова“ е достатъчна и позволява бусовете на фирмата да спират на пътя пред магазина, уточни Китин.

Проверката

Милен Китин

Част от живеещите в съседната кооперация са направили подписка заради бусовете, които минават през детската площадка. Други обаче не са се подписали в нея. Те са съгласни с искането колите да не минават през тревните площи, но не искали да са част от спор между конкуренти на пазара.

Част от съседите твърдят, че акцията срещу магазина и транжорната е инициирана от конкурентна фирма. Нападките започнали още преди обектът да заработи. Това наложило разрешителното за работа на фирмата да бъде издадено директно от София, а не от Хасково, твърдят хора от кооперацията.

Дали това е така не успяхме да установим. Собственикът на фирмата отказа коментар пред журналистите днес. Директорът на Агенцията по храните в Хасково д-р Георги Илиев цял ден не вдигаше телефона си. Инспектори от Агенцията по храните – София ще са в областния град, за да направят проверка на фирмата.

Проверката

Подходът към транжорната

Проверката

Изтръгнатата топка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.11.2011 18:48 18:48

Нека да проверяват хигиената ж магазин МРЪВКА на пазара. Там служителките уринират в една кофичка , защото нямат тоалетна

г
г
16.11.2011 14:06 14:06

И кое по точно са тревните площи ?
Разбирам да се грижеха за градинката
Тук в Хасково явно са се запънали защото не са бутнали рушвет хората .И защо да го правят .Така изглеждащата детска площадка може да се стесни с два метро , да сложат някаква ограда за “ евентуално “ играещите деца и проблема ще е решен . Да ама не …

г
г
16.11.2011 14:10 14:10

В допълнение към предния пост когато отива ремонтна група на EVN до трафопоста който се вижда отзад през какво газят

Ивайло Иванов
Ивайло Иванов
19.11.2011 20:01 20:01

какви градинки, какво чудо!Става въпрос, че в мазе не може да съществува предприятие за храни!тъй като няма достъп до мазето си, а е очаквал проверката, селяндура е взел инструменти и махнал ограничителите сложени от общината, които не позволяват достъп на автомобили до детската площадка!Какво толкова не разбирате от това???

Back to top button