Хасково

Хасковска гимназия в националната инициатива за ученическо самоуправление

28 училища с над 18 000 ученици в начални, основни и средни училища от страната участват в национална инициатива за ученическо самоуправление.

Идеята е на фондация „Институт за информални иновации“ съвместно със Синдиката на българските учители и се реализира през втория срок на настоящата учебна година. От Хасковска област в инициативата е включена Езиковата гимназия „Проф. Асен Златаров“.

Целта е да се покаже, че разширяването на правата на учениците е изключително полезно за младите хора, както и за обществото като цяло. Ученическото самоуправление стимулира самоинициативността на учениците, прави ги гъвкави и подготвени за живота след училище, казват експертите.

Училищата имат възможност да споделят своите добри практики с останалите учебни заведения в областта и на национално ниво, за което ще издадат специален училищен вестник, съобщават организаторите.

В последните години се наблюдава значителен интерес от учениците да организират благотворителни базари, концерти, дни на кариерно ориентиране, срещи с успешни личности, дейности, свързани с опазване на природата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button