Хасково

3 кметове ще представляват Хасковска област в Южен централен район

СрещатаКметовете на Димитровград, Свиленград и Стамболово- Иво Димов, Георги Манолов и Маджид Мандаджъ ще представляват общините на Хасковска област в Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за планиране. Те бяха избрани на днешното, първо след местните избори 2011, заседание на Областния съвет за развитие, ръководено от областния управител Ирена Узунова.

Освен кметовете и председателите на Общинските съвети на заседанието присъстваха и представители на организации на работодателите и синдикатите. Те се запознаха с общите приоритети за актуализиране на Областната стратегия за развитие за периода до 2013 г.

Участниците в заседанието бяха информирани и за акцентите в националния годишен план за защита при бедствия и аварии. В случай на нужда общините в Хасковска област ще могат да разчитат на около 250 хиляди лв, показват разчетите.  

Международният фонд „Козлодуй“ ще финансира проекти на общини за подобряване на енергийната ефективност на обществени сгради – болници, училища, детски градини, читалища, стана ясно още на заседанието. Процедурата за подаване на заявления за проявен интерес е открита от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а срокът е краят на ноември.

Срещата Срещата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button