Хасково

Насърчават гражданското участие при вземане на политически решения в Хасково

Насърчаване на гражданското участие в процесите на вземане на политически решения цели проектът „Престиж“ на Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ в партньорство с Община Хасково.

Предстои разработването на документи, регламентиращи условията и реда за провеждане на обществено обсъждане, граждански форуми и съвети, работни групи и консултативни органи, организиране на обществени и съвещателни форуми. Предвидени са още формуляри за обратна връзка и оценка на удовлетвореността от участието на заинтересовани страни в съвместни дейност и предложения за подобряване на ефективността им.

Друга задача е да се развие механизъм за съвместно сътрудничество и повишаване на взаимодействието между общинската администрация и гражданските организации за подобряване на регулаторната среда. Целите и задачите бяха представени на пресконференция в общината.

Стойността на инициативата е 52 405 лева, от които 44 544 лева европейско финансиране и 7 860 лева национално финансиране. Крайният срок за изпълнение е 31 декември 2023.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.05.2023 20:11 20:11

Тези нещо много проекти взеха да изпълняват

Мнение
Мнение
09.05.2023 22:34 22:34

Чувствам се насърчен! Обществени поръчки за обикновени граждани: а дано, ама надали….

Back to top button