Регион

Недекларирана валута потече през Капитан Андреево и към Западна Европа

Недекларирана валута за 855 043 лв. е открита при проверки на три коли на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Досега случаите на заловена валута бяха масово в посока от Западна Европа към Турция. Сега единият от последните е в обратна посока. На пункта е пристигнал лек автомобил, пътуващ от Турция за Великобритания. В зоната за митнически контрол британският шофьор, както и неговият български спътник са обявили, че нямат нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка инспекторите са открили в естествени кухини в багажното отделение и в купето на автомобила британски паунди в банкноти с различни купюри. Общото количество на установената недекларирана валута е 164 700 британски паунда с равностойност 365 989 лева.

При втория случай на трасе изходящи товарни автомобили пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Турция. Тирът, управляван от турски гражданин е селектиран за щателна митническа проверка, при която в греда за укрепване на багажа в товарното помещение, са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 100 050 евро с равностойност 195 680 лева.

Третия случай е от 6 май, когато в друг товарен автомобил, пътуващ от Нидерландия за Ирак са открити недекларирани 150 000 евро с равностойност 293 374 лева. Валутата е била укрита под тапицерията на тавана на шофьорската кабина на камиона, управляван от турски гражданин.

По случаите са образувани три бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button