Любопитно

„Илюминации“ на Бритън за пръв път на хасковска сцена

Камерен оркестър Хасково ще изнесе концерт на 15 май от 19 часа в театър „Иван Димов“ при свободен вход, съобщават от общината.

Той е посветен на 110 години от рождението на Бенджамин Бритън – един от английските композитори, оставил ярка следа в европейската музикална култура.

Гост-диригент е Константин Илиевски – утвърден български диригент на международната сцена. От 2020 г. той е диригент на Симфоничния оркестър на Словашкото радио (Братислава), а от 2022 г. е и преподавател във виенския Университет за музикални и сценични изкуства (Австрия).

За пръв път в Хасково ще прозвучи произведението на Бритън „Илюминации“ за сопран и струнен оркестър в изпълнение на Нона Кръстникова – артист с множество централни роли от оперния репертоар, желан гост на български и международни сцени.

В програмата са включени още и произведения на друг популярен английски композитор – Едуард Елгар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button