Хасково

Младежкият Червен кръст стана на 90 години

ДоброволциСъс среща на поколенията младежи от Хасково, Димитровград и Харманли отбелязаха 90-годишнината на Българският младежки Червен кръст – най-голямата доброволна младежка организация, която работи за утвърждаване на хуманитарните ценности сред децата и младежите и за намаляване на социалната и здравната им уязвимост.

Бивши и настоящи членове на клубовете в региона с вълнение споделиха удовлетворението си от доброволческите акции и кампании, които ги карат да се чувстват полезни и значими.

Приключи проектът на БМЧК за популяризиране на приемното семейство като социална услуга. По време на информационната кампания бяха разпространение над 700 дипляни и стикери.

В Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград бяха проведени обучения за същността на приемната грижа. В обявения конкурс за есе на тема  „Търся теб“, за който пристигнаха творби и от Англия, първо място спечели Маргарит Петров от ПГМЕТ  „Стойчо и Кица Марчеви“.

Отличилите се в конкурса и най-активните млади червенокръстци получиха грамоти и предметни награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button