Регион

Почитат паметта на загиналите при катастрофи в неделя

Бдението през юниБдение в памет на загиналите шестима младежи при жестоката катастрофа на връх Великден в Симеоновград организират почернените родители.

Така те ще отбележат Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия – 20 ноември. 

Бдението ще се проведе в неделя от 13:00 часа на ул. Съединение, където стана жестоката катастрофа.  

Със свещичка в ръка и едноминутно мълчание към инициативата ще се присъединят почернени роднини от Бургас, Добрич, София, Шумен, Велико Търново, Варна и Раднево, които по места организират бдения в памет на загиналите при катастрофи свои близки.

Следващата седмица родителите от Симеоновград ще внесат в парламента подписката под надслов „Да предпазим децата от убийците на пътя!“. Това ще стане на 23 ноември.

С нея се иска промяна в Наказателния кодекс за по-строги наказания за водачите, които застават зад волана без книжка, карат с превишена скорост, употребяват алкохол или дрога и причиняват смъртта на хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.11.2011 13:10 13:10

Световният ден е 20-ти,а не 21-ви ноември

Haskovo.info
Haskovo.info
18.11.2011 21:33 21:33

Поправено, благодарим.

Back to top button