Хасково

„Справедливост за Дани“ събра десетки пред съдебната палата в Хасково

Десетки се събраха тази сутрин на протест „Справедливост за Дани“ пред съдебната палата в Хасково.

Протестиращите настояваха за възмездие за шофьора, който на 20 март причини тежката катастрофа на пътя Хасково – Димитровград, след която загина 23-годишният Йордан Бозуков.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана около 21 часа до борса „Марица“, когато 58-годишен водач от кърджалийското село Бялка с Мерцедес застигна колата на хасковлията и я удари. При тежкия сблъсък пострадаха и две млади жени.

ПротестЙордан беше откаран в много тежко състояние в хасковската болница, където лекарите се бореха осем дни за живота на младежа, но той почина. Баща му Ясен Бозуков заяви, че мъжът, който е причинил катастрофата е освободен преди да изтече 24-часовото му задържане и е избягал в Турция. Това се е случило въпреки, че е било ясно, че синът му бере душа.

Катастрофа„Очаквам правосъдие. Не може при скорост над 200 км/ч и пил да бъде непредумишлено убийство. Трябва да се промени законът, защото никой няма страх от нищо. Това не е правосъдна система. Тук сме, за да опазим децата и на другите родители“, каза почерненият баща.

Според адвокат Веско Георгиев, щом виновният шофьор е успял да се укрие, това означава, че някой не си е свършил работата. По неговите думи е можело той да бъде задържан до 24 часа, а да не бъде освобождаван по-рано. После от съда да се поиска постоянна мярка за задържане.

„Дали са меки законите, дали са малки наказанията…, въпросът е да се накаже и то своевременно. Каквато и да е законовата мярка трябва да се прилага своевременно. Не биваше да се дава възможност на виновния водач да си тръгне, да се разпореди с част от имотите и да отиде в другата си държавата, на която е гражданин и да осуети процеса. Без него няма да има нормален процес“, допълни адв. Георгиев.

Протестиращите затвориха временно движението пред съдебната палата, като пресичаха по пешеходните пътеки.

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Хасково – Димитровград

23-годишен е с опасност за живота след тежката катастрофа край Хасково

Почина тежко раненият шофьор от катастрофата край Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вип
вип
11.05.2023 9:11 9:11

Доста хора е имало похвално,да се разучи на кой е човек и защо е пуснат нали има алкохол и наркотици. То се знае на кой е в града и ето резултата човека става и си тръгва без копче да му кажат.

aaaaaaa
aaaaaaa
11.05.2023 11:21 11:21
Отговор до  вип

Злото си има име – ДПС!

Николай
Николай
11.05.2023 9:38 9:38

Възмездие трябва да има но не и по този начин!Днес половината град отиде на на работните си места със закъснение и нерви!А по това време „правораздаващите“ още не са на работа! Сигурно още не са разбрали за протеста…

Kopche
Kopche
11.05.2023 18:21 18:21
Отговор до  Николай

Значи всички искаме справедливост, ама ако може да не ни развалят рахата и да не ни се създава дискомфорт и ще си седим отстрани и ще си казваме добре, че не се е случило на нас. Да ама не може да продължаваме така. Никой от нас не е застрахован, ако искаме наистина справедливост налага се да си развалим рахата.

Боби
Боби
11.05.2023 19:39 19:39
Отговор до  Николай

Недай Боже твой близък да е на мястото на момчето,тогава ти ще си от другата страна…..и няма да ти пука дали някой ще закъснее за работа.Замисли се.Работата няма да избяга,но един човешки живот няма да се върне.

John
John
11.05.2023 12:03 12:03

къде/кой е съдията, който го пусна под гаранция, никой не пита!

Боби
Боби
11.05.2023 13:21 13:21

Докога Господа съдий ще пускате на свобода дрогираните и пияни шофьори?Чиста ли ви е съвеста?Спите ли добре, когато знаете, че и вашите деца са на улицата?Това загинало момче, можеше да е ваш син,брат,приятел.Срам ме от нашата „правосъдна система“.

думкайса
думкайса
11.05.2023 16:08 16:08

Пожелавам минимум същото да се случи на всички тези съдии и подобни, нещастници.

Миро
Миро
11.05.2023 23:31 23:31

Никога повече няма да го видят въпросния извършител като винаги прокуратурата и полицията никва не я свършиха само кокошкарите и набедените дилари с по 0,2грама запълват килиите

Анонимен
Анонимен
12.05.2023 0:04 0:04

Съдиите нямат нищо общо. Делото не е стигнало все още до съдебна фаза. Пуснат е от полицията, а прокуратурата въобще не го е задържала

Back to top button