Хасково

Осигуряват работа на 62 безработни в Хасковско по проекти

Областна администрация ХасковоНа 62-ма души от областта, които досега са получавали социални помощи, ще бъде осигурена трудова заетост през следващата година ако Агенция по заетостта одобри проектите за това.

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри днес 13-те проекта, по които ще бъдат ангажирани хората. Проектите са подадени от 7 общини – Димитровград, Ивайловград, Любимец, Харманли, Свиленград, Тополовград и Стамболово, 2 са разработени от Областна администрация Хасково. Останалите 4 са на детски градини и училище в Харманли.

Всички те кандидатстват по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“, като предвидените средства за реализацията на начинанията са 123 257 лв. Те се осигуряват от Държавния бюджет, съобщиха от Областната администрация – Хасково.

Днешното одобрение на инициативите в комисията всъщност е 4-то ниво на оценка. Досега те са били одобрени от съответните дирекции „Бюро по труда“, от Съветите за сътрудничество към тези дирекции и от „Регионална служба по заетостта“ – Хасково. До 15 декември Агенцията по заетостта трябва окончателно да класира и одобри проектите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button