Регион

Почетоха паметта на жертвите в Симеоновград с бдение

Бдение в СимеоновградПочернените семейства от Симеоновград почетоха паметта на шестимата младежи, които загинаха в нощта срещу Великден. Мелин, Яница, Гошо, Красимир, Трифон и Евгени бяха пометени от автомобил на тротоара на ул. „Съединение“. При жестоката катастрофа оцеляха Мария-Луиза и Милен.

Бдения днес се провеждат в още близо 10 града в страната. Поводът е Световният ден в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия – 20 ноември.

В сряда близките на загиналите младежи от Симеоновград заедно с други почернени семейства от страната ще внесат в парламента подписката за по-сурови наказания за шофьорите. Над 20 000 души са подкрепили искането шофьорите, причиняващи смърт на пътя след употреба на алкохол да бъдат обвинени в умишлено престъпление. 2 000 от тях са от Симеоновград. Стотици са се подписали и в чужбина.

Междувременно преди дни хасковския окръжен съд насрочи делото за трагедията в Симеоновград. На 7, 8 и 9 декември в съда ще се изправят шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата в злополучната нощ. Грозят ги до 15 години затвор.

Вижте видео репортаж

 Бдение в Симеоновград  Бдение в Симеоновград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button