Хасково

Предлагат д-р Делчо Каравасилев за почетен гражданин на Хасково

Започва подписка за удостояването на д-р Делчо Каравасилев със званието „Почетен гражданин на Хасково“.

От 13 май подписката ще е в кафене „Виктория“ на булевард „Раковски“ срещу училище „Св. Иван Рилски“ и всеки желаещ може да се включи. Необходими са и 50 подписа от медицинското съсловие.

Haskovo.info припомня, че през октомври 2022 г. бащата на отделението по Неврохирургия в МБАЛ – Хасково д-р Делчо Каравасилев получи наградата „Лекар на годината“ от Районната лекарска колегия.

Д-р Делчо Каравасилев е роден на 22 януари 1945 г. в село Славяново. Работил е като лекар в Бърза помощ, ординатор на хирургично отделение в Хасково, а от 2012 г. е ординатор на отделението по неврохирургия в МБАЛ – Хасково. От 50 г. работи в хасковската болница, а от 1978 г. е поел неврохирургичната спешност в региона, като е оперирал във всички градове.

След събирането на достатъчно подписи, инициативен комитет ще внесе в общинския съвет предложението д-р Каравасилев да стане почетен гражданин на Хасково.

Д-р Делчо Каравасилев заслужи наградата „Лекар на годината“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
адриана
адриана
13.05.2023 8:45 8:45

аз предлагам собственика на кафе *Виктория* за почетен гражданин, за заслуги в подписките.

Back to top button