Хасково

Търговци предлагат храни без ясен произход, глобяват ги

Агенция по хранитеМасло и кашкавал без ясен произход са предлагали търговци в Хасково и Харманли, съобщиха от тукашната Агенция по безопасност на храните.

Продуктите са били без маркировка и  етикети. Заради тези нередности са наложени общо три акта- един в Хасково и два в Харманли. За това нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност глобата е на стойност 250 лв., уточниха от Агенцията.

През миналата седмица са проверени и два сигнала, подадени на горещия телефон на потребителя. Жалбите са били отново за търговски обекти в Хасково и Харманли.  В единия случай оплакването е било за стоки с изтекъл срок на годност, а в другия- за етикети без указания на български език. При направените проверки обаче от Агенцията по храните не са констатирани нарушения. 

6 предписания са издадени отново през миналата седмица при направените общо 46 проверки. Те са за подобряване на материално-техническата база и хигиенното състояние.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button