Хасково

Отбелязаха Деня на християнското семейство в читалището

ПразникътС музика, презентация, стихове и пита в библиотеката към читалище „Заря“ отбелязаха Въведение Богородично или Деня на християнското семейство.

Семейството е най-доброто училище за християнски добродетели„, каза секретарят на читалището Александър Милушев и разказа за това как се е отбелязвал празникът в миналото. Той напомни, че през нощта на празника трапезата не се раздига, за да може по-късно да дойде Света Богородица.

Празникът продължи с изпълнения на възпитаници на музикалната школа „Манол Иванов“ към културното средище и със стихотворението „Християнско семейство“. „Главната мисия на читалището и библиотеката е да сме събрани всички като едно голямо семейство и да пазим българщината“, подчертаха организаторите. И като на истински празник не липсваше и традиционната пита, приготвена собственоръчно от една от читалищните библиотекарки.

Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button