Регион

Разселване на повече дивеч планират ловците в Димитровград

Ловците от сдружението в Димитровград са разселили 750 колхидски фазана, 500 диви патици и 200 яребици.

Очакванията са, че пролетното разселване ще даде добър ефект и ще се утвърждава като приоритет в дейността на организацията. За тази цел ще бъде изградена нова волиера за доотглеждане на яребици, реши състоялото се годишно събрание.

Представителите на 19-те ловни дружини единодушно гласуваха да подкрепят финансово тази инициатива. Нейното реализиране ще позволи да се увеличи значително броят на разселваните дивечови птици, подчерта председателят на сдружението Даниел Тошков.

ЛовциДанните от проведената пролетна таксация на дивеча показват, че традиционен ръст има при чакала, а също при лисиците. Намаляват запасите от заек, а заради африканската чума по свинете – и дивите прасета.

Делегатите на събранието гласуваха програма за работата през 2023 г. Освен ловно-стопанска, организационна, спортно-състезателна дейност, са планирани и образователни прояви на тема природа и лов, адресирани към деца и ученици в общината.

За принос в развитие на ловното движение и по случай 75-годишнината от създаването на сдружението бе награден кметът на община Димитровград Иво Димов, който е член на организацията. Поради неговото отсъствие отличието получи заместник-кметът Светослав Стойков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button