Хасково

И в Младежкия отпразнуваха Деня на християнското семейство

ПразникътРодители и техните деца,  които посещават школите на Младежки център отбелязаха снощи Празника на християнското семейство и християнската младеж.

Над 200 души изпълниха Концертната зала и аплодираха участниците. Те бяха разделени в два отбора. Отбор „Мъдрост“ обединяваше  родители и деца от школите по етнография, журналистика и  астрономия. Отбор „Веселие“ се състоеше от участници от ДТА „Южняче“, Детски хор „Орфей“ и театралната школа. 

В пет състезателни кръга се изброяваха семейни добродетели, отгатваше се музика от филми, въртя се и колело на късмета. За правилен отговор отборите получаваха бонбони и точки. В крайна сметка две точки преднина за отбор „Веселие“ определиха победителя в състезанието. 

В духа на традицията на шоуто не липсваше и софра. Майки, баби и деца бяха донесли вкусни гозби – обредни питки, баници, сладкиши.

С отделен демострационен щанд за сладкарски изделия присъстваха и от Професионалната гимназия по туризъм  – Хасково. 

В края на състезанието участници и гости похапнаха на обща трапеза и си пожелаха това първо честване на празника да продължи и догодина.

Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button