Любопитно

Арт школа „Пастело“ с награди от Израел

Млади художници от хасковската Арт школа „Пастело“ получиха награди от осмото издание на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“, чиято цел е да съхранява културното наследство на България и Израел.

Журито е присъдило Гран при за рисунките на Атеш Шанслъ и Ива Рускова. Отличени са и творбите на Пламена Спасова, Вероника Иванова, Сиана Милева, Елица Лалева, Елиса Орхан, Теодор Овчаров, Мирай Емин, вложили много талант и усърдие.

Фестивалът е възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени.

Рисунки Той се организира от Арт Салон „Сели“ с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и фондация „Незабравимата България“. Събитието е под егидата на Цвика Брот – кмет на град Бат Ям, Израел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button