Регион

МБАЛ „Св. Екатерина“ празнува 60 години

МБАЛ - Димитровград60-годишнината от основаването си ще отпразнува утре МБАЛ „Св. Екатерина“ – Димитровград, съобщи за Haskovo.info управителят д-р Здравко Наков. Честването ще съвпадне и с деня, в който църквата почита паметта на Света Екатерина.

В 8:00 часа в параклиса срещу болницата ще бъде отслужена тържествена литургия. Там ще бъде раздаден на миряните и фасул – инициатива, която за МБАЛ „Св. Екатерина“ е традиционна.

От 9:30 до 13:30 часа е обявен Ден на отворени врати в лечебното заведение. Всеки, който който желае може да посети болницата, да разгледа отделенията, да види оборудването и апаратурата и да се запознае със специалистите и условията за лечение, допълни д-р Наков.

МБАЛ - Димитровград

д-р Здравко Наков

Веднага след това в ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие

Празникът ще продължи вечерта с коктейл в известен местен ресторант. Там на гостите ще бъде прожектиран филм, в който място са намерили настоящи и бивши кадри на болницата. Ще бъде представена и летописната книга „60 години болница Димитровград 1951 – 2011“, чийто автори са д-р Васил Василев и д-р Никола Николов.

В книгата е събрана цялата история на лечебното заведение, представени са всички лекари, сестри и санитари, които са работили през годините в болницата, допълни д-р Здравко Наков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button