Спорт

Първо място за Хасково от Купа „Аугуста“

Хисаря и Старосел в края на седмицата станаха арена на Държавното първенство по спортно ориентиране в дисциплините спринт, спринтова щафета и средна дистанция за мъже, жени, младежи и девойки.

Включиха са повече от 200 състезатели от клубовете в страната. В петъчния следобед се проведе смесената спринтова щафета със старт-финал обновения стадион в Хисаря. В надпреварата участваха 34 мъжки и 20 младежки отбора, съставени от по четири поста – две жени или девойки и двама мъже или младежи. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с по два отбора и в двете групи.

Хасковлии се представиха много добре, като при младежите заеха 12-то и 14-то място, а при батковците 15-то място. В събота се проведе средната дистанция на един силно пресечен и каменист терен над село Мътеница, в което от Хасково се отличи с 12-тото си място Дияна Янева при девойките до 20 г.

Спортно ориентиранеВ неделя беше индивидуалният спринт в село Старосел, в който от хасковските състезатели най-добре се представи с 20-тото си място при 21-годишните Даяна Попова измежду 50 стартирали състезателки.

В рамките на трите дни се проведе и Купа „Аугуста“ за ветерани, в която отлично се представи Росица Гаргова от Хасково, заемайки първото място във възрастовата група до 50 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button