Хасково

Продават складове на „Хасково БТ“ заради борч, болницата плаща след покана

Задължения към Общински приходиДва от складовете на „Хасково БТ“ вероятно ще бъдат продадени от съдия-изпълнител заради задължения на дружеството към „Общински приходи“. Информацията съобщи началникът на отдела Димо Маринов.

Вече е описан склад на „Хасково БТ“ на ул. „Добруджа“, в петък това ще стане и със склада на бул. „България“ до пазара, за който имаше планове да бъде превърнат в музей.

Задълженията на дружеството към местната хазна за данъци и такси са в размер на 603 000 лева и са натрупани в продължение на 2 години. Единственият вариант да бъде избегната разпродажбата на активи е „Хасково БТ“ да внесе парите в следващите дни.

Задължения към Общински приходиПокана за доброволно издължаване са изпратили вчера от „Общински приходи“ и до МБАЛ – Хасково, която дължи 138 000 лева. От здравното заведение веднага са реагирали и са внесли 57 000 лева по сметката на общината, уточни Димо Маринов.

Междувременно преди месец Министерството на отбраната е покрило всичките си задължения за военни имоти на територията на община Хасково. Те са били в размер на 440 000 лева, а задължението пречеше армията да получи данъчни оценки на имотите си. Всички поискани от военните документи са издадени веднага след погасяването на задълженията, допълни Маринов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
коко
коко
24.11.2011 14:42 14:42

дядо димо вече 5 г чакам да се пенсионираш за да заема мястото ти станах на 49 г колко още да чакам сигурно още 4 докато е кмет гошко кмета хайде бе ами то стана време аз да се пенсионирам

Back to top button