Регион

Стачката започна, 10 влака няма да пътуват в региона днес

Стачка в железницитеЗапочна стачката в железниците. В 8 часа днес три влака спряха движение. Влакът Свиленград – Димитровград е спрял в село Нова Надежда, влакът за Пловдив е останал в Караджалово, а третият е на гара Димитровград.

До края на стачката днес в 16 часа общо 10 влака няма да пътуват, съобщи регионалният председател на КНСБ Василка Иванова.

Уволняват работници, а старата администрация си остава, просто гледат бройката на съкратените, а не подбират тези, които не си вършат работата, обясни част от мотивите за стачката Лозинка Тодорова. Тя е касиерка и продава билети на гарата в Димитровград от 39 години.

Стачка в железниците

Лозинка Тодорова

Лозинка е от малкото, които са решили да приемат варианта с напускане срещу 6 заплати. Казва, че й остава година до пенсия, която ще изкара на трудовата борса и ще гледа внучето си. Жената с болка споделя, че през последните четири десетилетия в железниците е имало само регрес, а не прогрес. Хората се отдръпнали от влаковете и пътуващите ставали все по-малко.

Има много шуробаджанащина в БДЖ, посочи касиерката и заяви, че в никая друга компания нямало по 5 човека от едно семейство.

Стачката в железниците е безсрочна. Синдикатите се готвят и за националния протест на 30 ноември в столицата, който е провокиран от намерението за вдигане на пенсионната възраст и отпадане на добавката за прослужено време, т.нар. „клас“.

 Стачка в железниците  Стачка в железниците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button