Хасково

217 акта за незаконна дървесина, секат основно по селата

Незаконна дървесина, архив217 акта са издали от началото на годината от Държавно горско лесничейство – Хасково. Най-много от тях – 89 да за продажба на незаконно добита дървесина. 67 от санкциите са за транспорт на незаконна дървесина, което става основно с каруци. 53 са актовете за незаконна сеч. В 4 от случаите става въпрос за пускане на добитък на паша в горите. Заловени са и нарушители, които събирали кора от дърветата за огрев.

Незаконният добив на дървесина в региона се извършва основно около селата, коментираха пред Haskovo.info от Държавно горско лесничейство – Хасково. Има наложени санкции на бракониери около селата Крепост, маджаровското Сеноклас и Криво поле. Лесничеите често залавят нарушители на на Закона за горите и около Симеоновград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button