Любопитно

Ученичка от Симеоновград получи отличие от национален конкурс

13-годишната Марина Ангелова от ОУ „Иван Вазов“ в Симеоновград е сред победителите в ученическия конкурс „Моето мнение има значение-2023“.

Организатор е Център Амалипе със седалище Велико Търново. 11-ият пореден конкурс е реализиран с подкрепата на Държавния департамент чрез Посолството на САЩ в България.

Журито разгледа над 100 детски творби, чието послание е „Светът може да е едно по-добро място, ако детското мнение има значение“. Есета, рисунки и видеоматериали призовават за създаване на по-добра среда за децата, в която правата на малцинствата са защитени и в която липсва речта на омразата.

Конкурсът даде възможност на ученици и от най-отдалечените селца и малки градчета, които рядко се включват в обществени инициативи, също да заявят своята позиция, казват организаторите. След церемонията по награждаването в столицата отличените в конкурса посетиха Народното събрание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.05.2023 13:33 13:33

Браво на момичето, интелекта, разума и знанията трябва да са водещи и да се поощрява тяхното усъвършенстване!

Back to top button