Любопитно

Концерти, шествие и награди за 24 май в Димитровград

Концерти, шествие и награди по повод 24 май очакват жителите и гостите на Димитровград, съобщават от общината.

В навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий – на 23 май от 19:30 ч. на сцената на площад „България“ ще се състои танцов концерт-спектакъл „За теб, Българийо любима!“. В него ще участват възпитаниците на Общински център за танцово изкуство „Галаксико“, изпълнители на Национално училище за танцово изкуство-София, специалност „Български народни танци“ с преподавател Асен Павлов – създател и ръководител на ансамбъл „Чинари“, както и артист-балетистите от Държавна опера Стара Загора Ивайло Янев и Златомир Колев от пловдивската Държавна опера, и двамата възпитаници на хореографа и ръководител на ОЦТИ „Галаксико“ Тихомир Митев.

Общоградското честване и тържествена церемония на 24 май ще започне в 10:15 ч. Под съпровода на маршова музика ученици и учители ще преминат в шествие на училищата, водени от Забавно-духов оркестър, деца от ОЦТИ „Галаксико“ с букви от азбуката, мажоретен състав от ОУ „Пенчо Славейков“ и ученици и учители от димитровградските училища. Празничното шествие ще премине по пешеходната алеята на булевард „България“ и ще се отправи към сцената на площад „България“. Официалното тържество ще започне с химна на празника „Върви, народе възродени!“ в съвместно изпълнение на хор „Славейковци“ и Забавно-духов оркестър с диригент Митя Йорданов. Награждаване на най-изявените учители, културен деец и ученици от общината ще е кулминацията на тържеството.

На 24 май традиционно община Димитровград връчва най-високите отличия в областта на образованието и културата. И тази година на голямата сцена ще се състои официалната церемония по връчване на специалните награди на Община Димитровград за 2023 година „Учител на годината“ и „Деец на културата“. За втора година в тържествената церемония ще бъдат включени и отличени и най-изявените ученици, които ще получат грамоти от община Димитровград за постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград.

На площад „България“ ще може да се разгледа и изложбата „Ние се гордеем с тях“ на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button