Хасково

Съкратиха щатовете в Общинска полиция от 19 на 11

Сесията на ОбС ХасковоОбщински съвет Хасково реши да намали щатовете в Общинска полиция. Предложението на председателя Иван Иванов бе мотивирано с ограничения бюджет на кметството и с писмо от финансовия министър Симеон Дянков за ограничаване на разходите, особено в перото за заплати.

Местните парламентаристи отмениха взето през 2007 година решение, с което тогавашният състав се увеличава от 15 на 19 служители и последващи решения, с които се определя издръжката на Общинска полиция да е за сметка на преизпълнение на местните приходи.

С днешното решение бе определено съставът на Общинска полиция да бъде 11 служители. Така реално промяна в броя на настоящите служители няма да има, обясниха за Haskovo.info от общината. Остава обаче неясна съдбата на нови шестима полицаи, които спечелиха конкурс за работа в структурата само преди месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button