Регион

Учебен кабинет „Тайните на природата“ откриха в Стамболово

КабинетътКметът на община Стамболово Маджид Мандаджъ днес преряза лентата на новия учебен кабинет „Тайните на природата“ в СОУ „Св.Климент Охридски“. В него е подредена изложба на направени от ученическия клуб „Млад природолюбител“ предмети от природни материали.

Кабинетът е уреден със средства по проект на хасковския Съюз за възстановявяне и развитие и община Стамболово. След три месеца край село Долно Черковище предстои откриване на интерактивната изложба „Биоразнообразието в долината на Арда“, съобщи Иванка Душкова, председател на СВР.

Стамболово разчита, че осъществяването на проекта ще допринесе за опазване на природата, за подобряване на екологичната култура, за развитие на туристическия потенциал.

Откриването на новия кабинет стана в деня, когато стамболовското училище отбеляза 160 години от основаването си. Под наслова от времето на Възраждането „Помогни ми, за да те възвися“ децата припомниха делото на своя патрон и изпълниха богата концертна програма.

Своите умения показаха и учениците от паралелката по производство на кулинарни изделия и напитки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button