Хасково

3 800 фирми вече обявиха доходите си пред НАП – Хасково

Близо 3 800 фирми или 40% от дружествата в Хасковска област вече са подали годишните си данъчни декларации за дължими корпоративни данъци, съобщават от офиса на НАП в града.

Данъчните очакват до края на следващия месец да постъпят още около 5 700 формуляра по Закона за корпоративното подоходно облагане. Срокът за деклариране и за внасяне на корпоративния данък е 30 юни. В същия срок се декларират и плащат: данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия и данъка върху дейността от опериране на кораби.

30 юни е и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

При допуснати грешки в декларациите те могат да бъдат поправени. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година. Коригираща декларация се подава онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код или с квалифициран електронен подпис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button