Хасково

Хасковлии избират Нова година във Велинград за по над 1 000 лева

Десислава ЧонковаЗа новогодишните празници тази година хасковлии най-често избират курорти в България, като основно това са 4-дневни и 3-дневни пакети в луксозни хотели във Велинград, съобщи туристическият агент Десислава Чонкова.

Цените не са никак ниски – двойна стая с включен новогодишен куверт излиза около 1 200 – 1 300 лв. Въпреки цената хотелите във Велинград вече са пълни.

По-слабо е търсенето на другите традиционни зимни български курорти – Пампорово и Банско. Според туроператорите това е така, защото там хотелите предлагат оферти за поне 6 нощувки.

Тази година туроператорите отбелязват спад на търсещите екскурзии за празниците. Миналата година масово цели групи са пътували за Дубай. Сега търсене на тази дестинация няма. Кризата се усеща и желаещите да пътуват за Нова година са по-малко, както за страната, така и за чужбина, коментира Десислава Чонкова. Няма търсене на по-екзотични и скъпи дестинации. Вероятно заради кризата в съседна Гърция няма желаещи да пътуват и до там за Нова година, докато през лятото интересът за почивка в южната ни съседка е бил голям.

След Велинград другата най-често избирана за Нова година от хасковлии посока е съседна Турция. Изгодните предложения за Истанбул на цена от 250 лв. на човек с включени пътни с автобус вече са изчерпани. Там отсядането е в 3-звездни хотели. Анталия и Кушадасъ също са традиционно предпочитани. Цените са от по 280 евро на човек за 4 нощувки ол инклузив в 4- звезден хотел и включен самолетен билет. При 5- звездните хотели цените са малко по- високи.

По-рядко има търсене за Дубровник и Корфу. Там 5 дни с 4 нощувки с включени закуска и вечеря излизат по 500 лв. на човек.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button