Регион

Проектират скоростен път от магистрала „Марица“ до Маказа

За започване на проектирането на скоростен път или магистрала от автомагистрала „Марица“ до ГКПП „Маказа“ се обяви на среща в Кърджали регионалният министър Иван Шишков.

„Оста „север – юг“ започнахме да я развиваме като проекти в северната част от Русе към Велико Търново“, каза Шишков и допълни, че развитието ѝ трябва да започне и от южната част.

Министърът обърна внимание, че за всяка процедура, независимо дали за обходен път или магистрала, трябва да се направи ОВОС и да се избере трасе, но увери, че ще възложи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да започне проучване, тъй като към момента тези стъпки не са предприети.

Министър Шишков обясни, че новата магистрала ще има връзка с Кърджали, като на практика движението няма да минава през града, и ще достига до Маказа. Той напомни, че в момента правителството прави цялостна концепция за разширяване на част от граничните контролно-пропускателни пунктове, сред които е и „Маказа“.

„Не си мислете, че ще дадем пари да се направи скоростен път до Маказа и накрая пунктът да не може да поеме цялото движение. Не случайно казах, че това е един сериозен транспортен коридор, който трябва да бъде решен от край до край – от Русе до Маказа, заедно с граничния пункт, категоричен е Иван Шишков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кретен
Кретен
18.05.2023 22:11 22:11

Кой вярва на тоя пурко Шишо бакшишо дето една дупка не е запушил . Кога ще ремонтирате пътя за Пловдив бе нещастен архитекте на софийски район ?

Пътя до Пловдив
Пътя до Пловдив
18.05.2023 22:24 22:24

Кърджалийци поне се опитват да направят нещо. В Хасково няма управници нито на общинско, нито на областно ниво, та да настояват за пътя до Пловдив.

Анонимен
Анонимен
18.05.2023 22:42 22:42
Отговор до  Пътя до Пловдив

Да затова само ями в Кърджали

Кретен
Кретен
19.05.2023 0:45 0:45
Отговор до  Пътя до Пловдив

Айде иди постой един ден в тая кочина наречена Кърджали и ела си, друго ще пееш . По-пробаднал град , изоставен , мръсен , мрачен , с обрасли трънаци и храсти от Кърджали няма в България !

Budala
Budala
19.05.2023 9:51 9:51

Пазарът се разтуря той серия отваря. Шишо Бакшишо да си стяга багажа.

Back to top button