Хасково

Посрещнаха в Хасково бизнесмен с екокауза, който върви пеша от Лондон до Истанбул

Канадският бизнесмен Крейг Кохон върви пеша от Лондон до Истанбул за екологична кауза.

Преди обяд той беше официално посрещнат на Ямача в Хасково от областния управител Красимир Ангелов, съветника на екоминистъра Тонка Атанасова и директора на РИОСВ – Хасково Мариана Вълчева. Те обясниха, че държавата в лицето на областния управител, МОСВ и РИОСВ подкрепят каузата на Кохон, която е за намаляване на въглеродния диоксид от атмосферата.

Възприел съм каузата за намаляване на въглеродния отпечатък, която е и световна цел. Ние трябва да ограничим въглеродните емисии и да затворим озоновите дупки. Аз лично съм престанал да ползвам транспорт, който произвежда вредни емисии, и ходя на работа пеша, каза пътешественикът.

ЕкологияТой преминава през България от 7 до 23 май. Мотивиран е да извърви пеша разстоянието от 4 000 км от Лондон до Истанбул, като пристигне в Перлата на Босфора точно за 60-я си рожден ден.

През 2022 г. Кохон открива своята кампания Walk it back, след като става първото частно лице, което решава да изчисли собствения си въглероден отпечатък. За да достигне целта си и да повиши информираността Кохон трябва да премине през 82 града. По пътя си се среща и върви заедно с представители на местната власт, бизнеса, екоактивисти, учени и лидери, с които обсъжда възможности и предизвикателства по темата.

Днес представителите на институциите се разходиха с Кохон в парк „Ямача“ и обсъдиха каузата му. Всички желаещи могат да го подкрепят по неговия маршрут: 21 май – от Хасково до Остър камък, 22 май – от Остър камък до Свиленград и 23 май – от Свиленград до Гърция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button