Спорт

Стефани Стоева: „Очаквах титлата“

Стефани СтоеваОчаквах, че мога да стана европейска шампионка. На самото първенство бях все едно с класа над останалите“ – това сподели малко след историческия успех 16-годишната хасковлийка Стефани Стоева в интервю за racketi.com.

Талантливата възпитаничка на Станимир Бойчинов вчера грабна по безапелационен начин титлата на сингъл от европейското първенство по бадминтон за девойки. Домакин на най-престижната спортна надпревара на Стария континент бе португалския град Калдас де Раиня. Стефани, която бе поставена под №1 в схемата, разгроми само за 20 минути на финала с 21:11, 21:9 датчанката Юли Фине-Ипсен.

Хасковската бадминтонистка грабна златото без да загуби нито гейм от противничките си и заслужено донесе първа титла на страната ни от европейско първенство.

Преди две години Стефани и по-голямата й сестра Габриела грабнаха бронз на двойки на предишния шампионат за девойки в Словения. 

Тогава двете надежди на родния бадминтон и треньора им Станимир Бойчинов бяха приети в Спортното министерство и наградени с плакети от  министър Свилен Нейков, който им пожела олимпиада.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button