Регион

Ивайловградчанка с награда за български символ на еврото

Полина ДимитроваЧетвъртокласничката Полина Димитрова от СОУ „Христо Ботев“ в Ивайловград спечели награда в конкурса „Моята идея за български символ на европейските пари“, съобщават от общинска администрация.

Тя бе една от дванайсетте отличени малки художници от цялата страна. Полина предложи българския символ за еврото да бъде образа на красива българска мома в народна носия, с пита в ръка на фона на хълмове, огрeни от слънце. 

Специално сформирани комисии, включващи експерти от банката и външни консултанти отсяха дванайсетте предложения  от общо 874 рисунки на деца от различни възрасти. Подуправителят на Българската народна банка Димитър Костов връчи наградите. 

Целта на инициативата е бил да бъдат привлечени деца с творческо мислене, които желаят да споделят своето виждане за културни, исторически и други значими български символи. Според организаторите резултата от конкурса показва реален интерес и висока осведоменост на подрастващото поколение към сериозни теми като обединена Европа, единната европейска валута и европейската идентичност на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button