Регион

Над 18.3 млн. цигари задържаха от началото на годината на Капитан Андреево

Над 18 320 000 контрабандни цигари са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Последно са заловени 44 380 цигари при проверки на пет превозни средства, влизащи в страната от Турция. При проверки на четири товарни автомобила са открити 1 439 кутии цигари без български акцизен бандерол.

На 16 май на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Испания. Турският водач представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

ЦигариПревозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на шофьорската кабина са открити 630 кутии цигари без български акцизен бандерол. На следващия ден в друг товарен автомобил с турска регистрация във фабрична кухина в задната стена на полуремаркето митническите инспектори откриват 459 кутии безакцизни цигари.

При други два случая се е установило, че шофьорите на два камиона, превозващи стоки – единият за Румъния, а другият за Франция, в долапа на ремаркето и в туба с вода в шофьорската кабина, са укрили общо 350 кутии контрабандни цигари.

780 кутии цигари, укрити в естествена труднодостъпна кухина инспекторите на пункта са открили при проверка на автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. В автобуса, управляван от турски гражданин пътували 11 пътници. Той е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, след като митнически служител забелязал, че лайсната държач на тавана е манипулирана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Европеец
Европеец
21.05.2023 13:47 13:47

И кво ги праим ся тия цигари?!
Делим си по равно както всичко друго конфискувано !

Back to top button