Регион

Eкскурзоводи разгледаха Александрово, Мезек и Армира

Музеят в АлександровоАсоциацията на екскурзоводите в България организира опознавателно пътуване, чийто маршрут премина през обекти в Хасковска област. 

45-те практикуващи екскурзоводи разгледаха известната тракийска гробница и средновековната крепост край село Мезек. Те научиха и за други интересни културно-исторически забележителности на Свиленград и региона.

Групата посети също римската вила „Армира“ и античния некропол „Голямата могила“ при ивайловградското село Свирачи. Гост-лектор бе археологът доц. д-р Гергана Кабакчиева.

Целта на учебното пътуване е професионалните екскурзоводи да се запознаят с нови или недостатъчно познати обекти, в които обаче има интригуващи находки, и това да спомогне за по-нататъшното популяризиране на региона и по-компетентното му представяне пред туристи

Според Асоциацията на екскурзоводите наследството на траките е уникална за България „марка“, която привлича интереса на посетители от всички краища на света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button