Хасково

Рейнждърът от Камбоджа Милко Делчев загина при пожар

ПожарътБившият рейнджър от Камбоджа Милко Делчев, който живее в къща до гарата в Хасково, загина при пожар. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 минути пред обяд. Дошлите на място пожарникари установили, че огънят е тръгнал от отпадъци в една от старите на жилището. В нея те намерили и трупа на Милко Делчев.

Предполага се, че мъжът се е задушил. Сигнализирана е и полицията. Уведомен за случая е и съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Haskovo.info припомня, че бившият военен офицер от хасковското поделение Милко Делчев е един от тези, които преди 19 години заминаха като умиротворители за Югоизточна Азия. Въпреки многото болести, ниската хигиена в лагерите и вероятността да бъдеш ранен или убит, хасковлията се завръща у дома невредим. 

ПожарътВ Камбоджа той кара военна линейка, с която често превозва ранени и загинали. Преживените ужаси и картините на насилие обаче окончателно пречупват психиката на Милко след като се завръща в родината. Спомените за преживяното там отключват у него моментни психически разстройства. 

След завръщането си от Камбоджа бившата „синя каска“ заживява бедно сам с майка си Делка Георгиева в стара къщичка край хасковската жп гара. Двамата разчитат само на мизерната пенсия на жената. Милко Делчев обаче нееднократно пребиваше майка си. Затова жената бе настанена в Дома за стари хора на „Кенана“, където е и до днес.

Пожарът

Милко Делчев

Пожарът

Делка Георгиева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11111
11111
29.11.2011 21:37 21:37

поне махнете снимката с трупа

Back to top button