Хасково

„Живял човек“ за първи път на театралната сцена

Живял човек23 години след превода на сборника „Живял човек“ на български език ярките образи на големия руски писател, кинорежисьор и актьор Василий Шукшин стъпват на сцената на Драматичния театър в Хасково. Драматургичният текст, изграден по няколко разказа от режисьора Петринел Гочев, не е поставян досега.

Спомням си първия разказ от Шукшин, който прочетох и си казах: това трябва да излезе на сцена, казва Петринел Гочев ден преди премиерата. Текстът отлежа 7-8 години, защото нямах подходяща трупа, връща лентата назад режисьорът. 

Представлението, което хасковлии ще видят утре, е изключително актьорско. Александър Ильов, Дамян Тенев, Ивайло Димитров, Лазарина Коткова, Станислава Николова, Светла Рудева, Стелиян Николов и Стилиян Стоянов успешно се превъплъщават в обикновените хора на Шукшин с техните човешки истории и житейски проблеми.

Музикалното оформление на спектакъла е на Гаро Ашикян, сценографията и костюмите – на Милена Панталеева. На сцената утре вечер ще вали и сняг – от машината, която е собственост на театъра. Коледните светлини, които ще огреят емблематичната за Хасково сграда, ще бъдат запалени също утре, в чест на премиерата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
petq
petq
02.12.2011 11:59 11:59

Много силен спектакъл. Поздравления за целия екип,и комплименти за силната актьорска игра. Усещането е неповторимо. Препоръчвам спектакъла горещо за театралите.

Back to top button