Регион

Откриха 75 000 ментета в три камиона на Капитан Андреево

75 428 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Ментетата са открити при проверки на три товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.
Най-голямото количество „маркови“ стоки е открито на 10 май, когато на пункта пристигнал товарен автомобил с унгарска регистрация. Турският шофьор представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Полша.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили сред декларираната стока 50 448 текстилни изделия, по-голяма част от тях дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 3128 чифта обувки и 476 чанти, носещи лога на известни търговски марки.

МентетаВ други два камиона на 12 и 16 май при щателни митнически проверки между декларираната стока, превозвана от Турция за Германия, митничарите открили общо 24 980 облекла с обозначения на световноизвестни марки. Стоките не са били декларирани и не са фигурирали в документите към товара, като на практика са контрабанда.

МентетаНа турските водачи са съставени актове по Закона за митниците. Уведомени са притежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали над 480 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button