Хасково

Осиновиха 4 деца за месец, 85 чакат в регистъра

Бебе, илюстрация4 деца са осиновени през октомври, съобщи директорът на РД „Социално подпомагане“ – Хасково Грета Иванова. Три от тях са новородени, а четвъртото е 8-месечно бебе. В регистъра за осиновяване в момента има 85 деца. В същото време само за месец 62 семейства са заявили желание да станат осиновители. С тях общият брой на кандидат-родителите в страната е 4580.

Действащите приемни семейства в областта са 17, допълни Грета Иванова. 12 от тях са професионални. Очаква се в най-скоро време още 3-4 семейства от село Динево да бъдат одобрени. Кандидатите за професионални родители са в трудоспособна възраст, уточни директорът на РД „Социално подпомагане“.

През октомври 129 семейства са били санкционирани за това, че децата им са направили над 5 неизвинени отсъствия. Най-голям е броят на бягащите от час в Димитровград – 36 и Хасково – 24.

Молби за помощи за отопление са подали близо 9 300 лица.  2/3 от тях са одобрени.  

През октомври социалните са раздали месечни помощи на 1155 лица в размер на 100067 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button